Saint-Restitut

Saint-Restitut is een charmant plaatsje in het departement Drôme. Het plaatsje ligt niet ver van de grotere plaats Nyons en staat bekend als een van de leukste plaatsjes in dit gebied.

Geschiedenis van Saint-Restitut

Dit leuke plaatsje kent een rijke geschiedenis, die in het teken staat van steenhouwers. Het plaatsje dankt zijn naam aan de heilige Saint Restitut. Er is al sinds net Neolithicum sprake van menselijke bewoning van deze plek. Zo werd deze plek achtereenvolgens bewoond door de Liguriërs en de Kelten. De plaats zelf werd voor het eerst genoemd in een historisch document uit de Middeleeuwen. Dit mooie plaatsje is grotendeels ontstaan rondom een kerk op een heuvel, waar de heilige Saint-Restitut begraven zou zijn. Door de eeuwen heen kreeg dit plaatsje, evenals vele andere plaatsjes in de directe omgeving, te maken met verschillende tegenslagen. Zo werd het plaatsje getroffen door de Pest en kreeg het ook te maken met de vernietigende gevolgen van de Godsdienstoorlogen. Desondanks is men er door de eeuwen heen in geslaagd om het historische karakter van het plaatsje te behouden.

Saint-Restitut vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit charmante plaatsje bekend als een van de mooiste plaatsjes die in het departement Drôme te vinden zijn. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek, of elders in de regio Rhône-Alpes, is een bezoekje dan ook meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust enkele uurtjes de tijd nemen. Een uitgebreide wandeling door de charmante middeleeuwse straatjes van dit plaatsje is meer dan de moeite waard. Bovendien is een bezoekje aan dit plaatsje uitstekend te combineren met een bezoek aan de grotere plaats Nyons!
Saint-Restitut

Saint-Restitut bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje in het departement Drôme zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: