Saint-Sorlin-en-Bugey

Saint-Sorlin-en-Bugey is een prachtig plaatsje in het departement Ain en ligt ongeveer veertig kilometer ten zuiden van de grotere plaats Bourg-en-Bresse. Het plaatsje ligt aan de rivier Rhône, die de grens markeert tussen de departementen Ain en Isère.

Geschiedenis van Saint-Sorlin-en-Bugey

Al tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse rijk was er sprake van een kleine nederzetting op deze locatie aan de rivier Rhône. Men neemt aan dat vanuit deze nederzetting het plaatsje Saint-Sorlin-en-Bugey is ontstaan. Vanwege haar strategische ligging aan de rivier, werd er een kasteel gebouwd bij het plaatsje. In de veertiende eeuw werd het plaatsje en het omringende gebied toegekend aan het graafschap Savoye. Dankzij het verdrag van Lyon uit het jaar 1601 kwam het plaatsje weer in handen van de Franse kroon. Na de Franse Revolutie verloor het plaatsje haar strategische waarde en door de eeuwen heen groeide het plaatsje uit tot een klein dorp van wijnboeren. Tot op de dag van vandaag staat dit leuke plaatsje bekend als een van de mooiste plaatsjes in het departement Ain.

Saint-Sorlin-en-Bugey vandaag de dag

Het dorpje staat vandaag de dag bekend om haar bijnaam, het ‘rozendorp’. Dit vanwege de vele mooie rozen en bloemen die in de straatjes van dit mooie plaatsje te vinden zijn. Het plaatsje heeft door de eeuwen heen haar historische karakter behouden. Dit is onder meer terug te zien in de vele prachtige oude gebouwen en smalle middeleeuwse straatjes. Wanneer u een liefhebber bent van oude dorpjes is een wandeling door dit plaatsje meer dan de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u gerust een paar uur de tijd nemen. Wanneer u besluit dit plaatsje te bezoeken, kan een wandeling naar haar mooie kerkje niet ontbreken. Op een van de gevels van deze kerk kunt u namelijk een prachtig fresco uit de zestiende eeuw bewonderen.

Saint-Sorlin-en-Bugey bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ain ook interessant: