Sixt-Fer-à-Cheval

Sixt-Fer-à-Cheval is een prachtig plaatsje in het departement Haute-Savoie.Sixt-Fer-à-Cheval Het plaatsje is met name bekend vanwege het nabijgelegen keteldal, het zogenaamde Cirque du Fer-à-Cheval, dat zes kilometer ten oosten van het dorpje ligt. Volgens de kenners behoort dit plaatsje tot de mooiste plaatsjes in dit gebied.

Geschiedenis van Sixt-Fer-à-Cheval

Het gebied rondom het plaatsje werd al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er verschillende prehistorische gravures gevonden op rotsen. Dankzij deze gravures weet men dat dit gebied al ver voor onze jaartelling werd bewoond door jagers. De geschiedenis van het plaatsje begint echter pas in de twaalfde eeuw na Christus, toen de monniken van de abdij van Abondance hier een abdij stichtten. Deze abdij groeide uit tot een van de belangrijkste religieuze gemeenschappen in de Franse Alpen. Door de eeuwen heen was Sixt-Fer-à-Cheval niets meer dan een klein plaatsje dat leefde van de landbouw. In de negentiende eeuw handelde het plaatsje in vee, boter en kaas, bekend onder de naam ‘Tomme de Sixt’. Het plaatsje profiteerde sterk van de opkomst van het toerisme in dit gebied, doordat het vlak bij het prachtige keteldal Cirque du Fer-à-Cheval ligt.

Sixt-Fer-à-Cheval vandaag de dag

Vandaag de dag is Sixt-Fer-à-Cheval een leuk plaatsje om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Savoie. Het plaatsje is bijzonder klein en kan dan misschien dan ook wel beter als een gehucht worden getypeerd. Desondanks is een wandeling door dit leuke plaatsje aan de rivier Le Giffre leuk om door heen te wandelen. Uw bezoek aan dit plaatsje is niet compleet zonder dat u ook het indrukwekkende keteldal Cirque du Fer-à-Cheval gezien heeft. Hier kunt u naar hartenlust wandelen in de bijzonder mooie natuur!

Sixt-Fer-à-Cheval bezoeken?

Wilt u dit mooie dorpje en het nabijgelegen keteldal Cirque du Fer-à-Cheval zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant: