Steden en dorpen in Loire

Het departement Loire ligt in het zuidoosten van Frankrijk en maakt deel uit van de regio Rhône-Alpes. Dit departement staat bekend om zijn prachtige landschappen. Zo is het Parc naturel régional du Pilat een natuurgebied dat een zeer geliefde vakantiebestemming is onder wandelaars en natuurliefhebbers. Er zijn verschillende leuke plaatsen te vinden in dit gebied. Zo is onder meer een bezoekje aan de grootste stad in dit departement, Saint-Étienne, meer dan de moeite waard. In het leuke centrum van deze stad kunt u gerust een dag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook is een uitstapje naar het plaatsje Sainte-Croix-en-Jarez aan te raden. Dit prachtige historische plaatsje behoort tot de allermooiste dorpjes van Frankrijk, de zogenaamde “Les Plus Beaux Villages de France”!

De steden en dorpen in Loire op een rij

Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in het departement Loire op een rijtje gezet. Elk van de op deze pagina genoemde plaatsen is absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied. Naast de vele leuke steden en dorpen in Loire, zijn er in deze streek ook veel leuke bezienswaardigheden te vinden. Zo kunt u, wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Loire, onder meer Château de Couzan en Château de la Roche bezoeken!

Steden en dorpen in Loire

Deze steden en dorpen in Loire zelf bezoeken?

Wilt u deze leuke plaatsen in deze veelzijdige streek zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de meest comfortabele hotels in het departement Loire op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van deze mooie steden en dorpen in het departement Loire eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in deze streek!

Zonnig Zuid-Frankrijk