Valaurie

Valaurie is een charmant dorpje in het departement Drôme. Het plaatsje ligt tussen de bekendere plaatsen Montélimar en Grignan, op een prachtige locatie.

Geschiedenis van Valaurie

In de nabijheid van het dorpje zijn kleine sporen gevonden die er op kunnen duiden dat de streek al in de prehistorie bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer potscherven en speerpunten gevonden. Ook de Romeinen hebben zich in het verleden gevestigd in dit gebied. De sporen uit die periode zijn nog duidelijker vindbaar. Dit komt onder meer doordat het hedendaagse plaatsje in de buurt van een belangrijke Romeinse handelsroute lag. Dankzij verschillende opgravingen in en rondom het dorpje zijn de sporen van een Merovingische begraafplaats blootgelegd. Het plaatsje Valaurie zelf werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit de twaalfde eeuw. Het plaatsje behoorde toe aan de bisschoppen van Uzès en werd voorzien van indrukwekkende verdedigingswerken. Deze werden tijdens de Godsdienstoorlogen echter nagenoeg volledig vernietigd.

Valaurie vandaag de dag

Vandaag de dag is Valaurie een leuk plaatsje om eens te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Drôme. Het plaatsje is niet heel groot. Ondanks het feit dat het plaatsje veel minder bekend is als plaatsen in de omgeving, zoals Grignan, Nyons en natuurlijk Montélimar, is een bezoekje aan dit plaatsje meer dan de moeite waard. Door de eeuwen heen heeft het haar historische karakter behouden. Ook zijn er nog sporen terug te vinden van de verdedigingswerken die dit plaatsje ooit moesten verdedigen, waaronder verdedigingsmuren en de restanten van een kasteel. Dit charmante plaatsje is een genot om door heen te wandelen. Bovendien is een bezoekje aan dit plaatsje prima te combineren met een uitstapje naar bijvoorbeeld Grignan!
Valaurie

Valaurie bezoeken?

Wilt u dit charmante plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Drôme ook interessant: