Vallon-Pont-d’Arc

Vallon-Pont-d’Arc is een plaatsje in het departement Ardèche en ligt vlakbij de bekende Pont d’Arc, de prachtige natuurlijke toegangspoort tot de Gorges de l’Ardèche. Deze plaats is dan ook een zeer geschikte uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in de Ardèche.

Geschiedenis van Vallon-Pont-d’Arc

De omgeving van het plaatsje werd al in de prehistorie bewoond. Dit blijkt wel uit de aanwezigheid van vele prachtige muurschilderingen in de grot van Chauvet, vlakbij het plaatsje. In de directe omgeving van de plaats zijn nog meer kleinere grotten gevonden. Ook daar zijn sporen gevonden van menselijke bewoning. Volgens onderzoekers zijn verschillende muurschilderingen maar liefst 32.000 jaar oud. Tot aan de ontdekking van deze grot, in 1994, was Vallon-Pont-d’Arc al uitgegroeid tot een van de meest geliefde plaatsjes in Ardèche. Dit vanwege haar ideale ligging ten opzichte van de Gorges de l’Ardèche. Ondanks de grote belangstelling voor het plaatsje is het plaatsje er door de eeuwen heen in geslaagd om haar oorspronkelijke karakter te behouden. Het is dan ook niet voor niets dat Vallon-Pont-d’Arc tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de leukste plaatsjes in het departement Ardèche.

Vallon-Pont-d’Arc vandaag de dag

Vandaag de dag is Vallon-Pont-d’Arc een plaatsje dat iedere zomer weer op veel belangstelling kan rekenen. Buiten de zomermaanden heeft het plaatsje ongeveer 2000 inwoners, maar tijdens de zomermaanden ligt dit aantal vele malen hoger. In het dorpje zijn vele leuke winkeltjes, restaurants en terrasjes e vinden. Ook is er een bruisende markt, waar u aan het juiste adres bent voor vele regionale specialiteiten. Dankzij haar gunstige ligging ten opzichte van verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden als de Gorges de l’Ardèche, de grot van Chauvet, L’Aven d’Orgnac en Aven Marzal, is dit dorpje een ideale uitvalsbasis. Elk van deze bezienswaardigheden zijn prima bereikbaar vanuit het plaatsje. Wanneer u op zoek bent naar een veelzijdige vakantiebestemming is de omgeving van dit leuke plaatsje in het zuiden van de Ardèche absoluut aan te raden!

Vallon-Pont-d’Arc bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ardèche ook interessant: