Villard-de-Lans

Villard-de-Lans is een leuk plaatsje in het departement Isère. De plaats ligt in het natuurgebied dat bekend staat als de Vercors.Villard-de-Lans Waar deze plaats tijdens de zomermaanden een geliefde vakantiebestemming is voor wandelaars en natuurliefhebbers, is Villard-de-Lans tijdens de wintermaanden een geliefd skioord.

Geschiedenis van Villard-de-Lans

Het vermoeden bestaat dat Villard-de-Lans ooit is ontstaan rondom een Gallo-Romeinse boerderij, op een kruispunt van twee handelsroutes. Het plaatsje werd voor het eerst benoemd in een historisch document uit het jaar 1080. Het zou echter tot aan het begin van de twintigste eeuw duren voordat het plaatsje bekend zou worden als skiresort. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was de plaats een belangrijke verzetshaard. Zo was onder meer de bekende verzetsgroep Marquis du Vercors in deze omgeving actief. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog duurde het niet lang voordat het grote publiek de plaats herontdekte als geliefde wintersportbestemming. Tijdens de Olympische Winterspelen in 1968 vormde de plaats zelfs het decor voor verschillende rodelwedstrijden.

Villard-de-Lans vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat deze plaats bekend als een van de leukste plaatsen in de Vercors. In het centrum van het plaatsje zijn verschillende leuke winkels en restaurants te vinden. Voor natuurliefhebbers en wandelaars is deze plaats een ideale uitvalsbasis om de Vercors te verkennen. In de omgeving van deze plaats zijn namelijk vele mooie wandelroutes te vinden. Ook is er genoeg te zien en te beleven in de omgeving. Zo behoort onder meer een bezoekje aan de grot van Choranche, of een wandeling door de mooie stad Grenoble tot de mogelijkheden. Brengt u uw vakantie door in het departement Isère? Dan is een bezoekje aan dit leuke plaatsje meer dan de moeite waard!
Villard-de-Lans

Villard-de-Lans bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje in het departement Isère zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Isère ook interessant: