Yvoire

Yvoire is een klein middeleeuws plaatsje dat aan het meer van Genève ligt, in het departement Haute-Savoie. Yvoire staat bekend als een van de allermooiste plaatsjes in de regio en behoort tot de zogenaamde ‘Les Plus Beaux Villages de France’, oftewel de allermooiste mooiste dorpjes van Frankrijk.Yvoire

Geschiedenis van Yvoire

Het gebied rondom het hedendaagse plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er onder meer sporen gevonden die er op duiden dat de Romeinen zich hier ooit gevestigd hebben. Het plaatsje Yvoire ligt op een schiereiland dat men al vroeg als een zeer strategische locatie beschouwde. Vanaf het schiereiland kon men het meer van Genève goed overzien. Daarom werd hier in de twaalfde eeuw na Christus een kasteel gebouwd. Rondom dit kasteel ontstond een klein plaatsje, dat naast haar kasteel ook beschermd werd door een grote verdedigingsmuur. Amédée V, graaf van Savoie, besloot aan het begin van de veertiende eeuw dat Yvoire een onneembare vestig moest worden. Daarom werden er in de veertiende eeuw nog meer verdedigingswerken om het plaatsje gebouwd. Mede dankzij de vele verdedigingswerken is het plaatsje er door de eeuwen heen in geslaagd om haar oorspronkelijke karakter te behouden. Hierdoor staat Yvoire bekend als een van de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk.

Yvoire vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Haute-Savoie, of elders in de regio Rhône-Alpes, is een bezoekje aan dit schilderachtige plaatsje meer dan de moeite waard. Zodra u door de poort van het dorpje loopt ziet u direct waarom de kenners dit plaatsje tot een van de mooiste dorpjes in Frankrijk rekenen. Zo wandelt u direct een van de mooie, historische straatjes in, met vele prachtige authentieke gebouwen. In deze straatjes zijn vele leuke winkels te vinden en enkele gezellige restaurants waar u tijdens warme zomerdagen kunt genieten van een heerlijk verkoelend drankje. Ook het kasteel van Yvoire is een bezoekje waard. Het kasteel ligt aan de jachthaven van het plaatsje. Ook deze jachthaven is schitterend en tijdens de mooie zomerdagen kunt u hier vele plezierjachten bezichtigen. Brengt u uw vakantie door in het departement Haute-Savoie? Dan is een bezoekje aan dit schitterende plaatsje meer dan de moeite waard!
Yvoire

Yvoire bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken en ervaren waarom dit plaatsje officieel tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk behoort? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Savoie ook interessant: