Steden en dorpen in Frankrijk

Er zijn zeer veel mooie steden en dorpen in Frankrijk te vinden. Van prachtige authentieke dorpjes in de Dordogne tot aan de prachtige steden in de Provence. Veel steden en dorpen in Frankrijk zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Van een leuke citytrip naar steden als Nice, Monaco, Parijs of Bordeaux tot aan wandeling door charmante plaatsjes als Saint-Cirq-la-Popie en Rocamadour in het departement Lot. Het grote aantal leuke bestemmingen in Frankrijk maakt het soms lastig om de leukste plaatsen en dorpjes te vinden. Daarom hebben wij de leukste steden en dorpen in Frankrijk onderverdeeld per regio. Zo kunt u eenvoudig de leukste steden en dorpen per streek vinden!

Steden en dorpen in Noord-Frankrijk

In het noorden van Frankrijk zijn vele leuke steden en dorpen te vinden. Van prachtige plaatsen als Amiens en Soissons in de regio Picardie tot aan de bijzonder mooie dorpjes in de Elzas. Zo behoren plaatsjes als Riquewihr, Kaysersberg en Eguisheim stuk voor stuk tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk.

Steden en dorpen in Midden-Frankrijk

Ook in het midden van Frankrijk zijn vele leuke steden en dorpen te vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld in de regio Centre de mooie plaats Chartres bezoeken, of mooie kleinere plaatsjes als Chinon, Le Blanc of Loches. Brengt u uw vakantie door in de regio Bourgogne? Dan kan een bezoekje aan mooie steden als Dijon en Beaune niet ontbreken. Ook kent deze regio verschillende mooie kleinere plaatsjes als Flavigny-sur-Ozerain, Autun en het prachtige Vézelay!

Steden en dorpen in Zuid-Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk zijn talloze prachtige dorpjes en plaatsen te vinden. Van de prachtige kleuren van de plaats Menton aan de Côte-d’Azur tot aan de indrukwekkende vestingwallen van Carcassonne in Languedoc-Roussillon. In de Dordogne zijn talloze mooie plaatsjes te vinden die tot de zogenaamde “Les Plus Beaux Villages de France” behoren, waaronder Beynac-et-Cazenac en Castelnaud-la-Chapelle. Tel hier prachtige plaatsen als Le Puy-en-Velay in de Auvergne en Bonifacio op het eiland Corsica bij op en het is duidelijk dat er enorm veel mooie steden en dorpen in het zuiden van Frankrijk te vinden zijn!

Zonnig Zuid-Frankrijk