Etappe 10: Saint-Flour – Albi

0
459
Saint-Flour - Albi

Tour de France 2019 etappe 10: Saint-Flour – Albi

Etappe 10 van de 106e editie van de Tour de France gaat van Saint-Flour naar Albi. Een prachtige rit van ongeveer 218 kilometer door een veelzijdige omgeving waar veel te zien en te beleven is.
In deze blog zetten wij de mooiste bezienswaardigheden en plaatsen en de leukste campings in de buurt van de etappe Saint-FlourAlbi voor u op een rij.
Puy Mary

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Saint-Flour – Albi

In de omgeving van de etappe Saint-FlourAlbi is erg veel te zien. De omgeving van de startplaats van vandaag, Saint-Flour, staat bekend om haar prachtige natuur. Zo is een bezoekje aan de prachtige oude vulkaan Puy Mary de moeite waard wanneer u van wandelen houdt. Ook het Viaduc de Garabit en het sprookjesachtige Château de Val moet u echt eens gezien hebben. In de finishplaats van vandaag, Albi, is een bezoekje aan de prachtige kathedraal Sainte-Cécile absoluut aan te bevelen.

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Saint-Flour – Albi

In de omgeving van de etappe Saint-FlourAlbi zijn vele leuke plaatsen om te ontdekken. Zo staat de startplaats van vandaag bekend om het mooie middeleeuwse centrum met mooie en smalle straatjes. De stad Albi behoort volgens velen tot de mooiste plaatsen in het zuiden van Frankrijk en staat onder meer bekend om haar mooie, rode gebouwen. Ook de plaats Estaing is leuk om te bezoeken. Dit plaatsje ligt ongeveer 36 kilometer ten noordoosten van Rodez en is bekend vanwege haar kasteel uit de zestiende eeuw. Het moge duidelijk zijn: in de omgeving van deze touretappe is genoeg te zien en te beleven!

Campings in de omgeving van de etappe Saint-Flour – Albi

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here