Etappe 12: Toulouse – Bagnères-de-Bigorre

0
370
Toulouse - Bagnères-de-Bigorre

Tour de France 2019 etappe 12: Toulouse – Bagnères-de-Bigorre

Etappe 12 van de 106e editie van de Tour de France gaat van Toulouse naar Bagnères-de-Bigorre. In deze etappe krijgt het peloton voor het eerst te maken met de eerste echte bergen. Zo moet het peloton zowel Col de Peyresourde als Hourquette d’Ancizan beklimmen. Deze etappe belooft dan ook een waar spektakel te worden!

In deze blog zetten wij de mooiste bezienswaardigheden en plaatsen en de leukste campings in de buurt van de etappe Toulouse – Bagnères-de-Bigorre voor u op een rij.
Kasteel van Mauvezin

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Toulouse – Bagnères-de-Bigorre

Het gebied waar de wielrenners door heen rijden staat bekend om haar mooie natuur en de vele leuke bezienswaardigheden. Zo behoren uitstapjes naar mooie grotten als de grotten van Bétharram en Gouffre d’Esparros tot de mogelijkheden. Beide grotten zijn leuk om te bezoeken met het hele gezin. Ook een bezoekje aan het indrukwekkende kasteel van Mauvezin behoort tot de mogelijkheden. Vanuit dit kasteel kunt u genieten van een adembenemend mooi uitzicht op de Pyreneeën.

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Toulouse – Bagnères-de-Bigorre

In de omgeving van deze etappe zijn vele leuke plaatsen die elk meer dan de moeite waard zijn om te verkennen. Zo is een bezoekje aan het mooie plaatsje Bagnères-de-Luchon absoluut aan te raden. Deze plaats staat bekend om haar bronnen en ligt vlakbij de grens met Spanje. Deze plaats is een ideale uitvalsbasis voor wintersporters en natuurliefhebbers. Bagnères-de-Luchon ligt namelijk midden in een prachtig landschap van beboste bergen. Ook Saint-Bertrand-de-Comminges is leuk om te bezoeken. Dit plaatsje behoort tot de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk en staat bekend om haar indrukwekkende kathedraal, die hoog boven het plaatsje uittorent!

Campings in de omgeving van de etappe Toulouse – Bagnères-de-Bigorre

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here