Etappe 13: Pau – Pau

0
441
Pau - Pau

Tour de France 2019 etappe 13: Pau – Pau

Etappe 13 van de 106e editie van de Tour de France draait volledig om de mooie plaats Pau. Etappe 13 is een individuele tijdrit met start en finish in deze plaats. Het heuvelachtige parcours is ongeveer 27 kilometer lang en is de uitgelezen kans voor de tijdritspecialisten in het peloton om hun concurrentie op achterstand te fietsen.

In deze blog zetten wij de mooiste bezienswaardigheden en plaatsen en de leukste campings in de buurt van de etappe PauPau voor u op een rij.
Pau - Pau

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Pau – Pau

De etappe van vandaag rijdt door het departement Pyrénées-Atlantiques. Deze streek staat ook wel bekend als Frans Baskenland en is een bijzondere vakantiebestemming. Dit gebied staat bekend om haar prachtige natuur en bezienswaardigheden zijn er in overvloed. Voor de liefhebbers van grotten is een bezoekje aan de grotten van Isturitz en Oxocelhaya zeker aan te raden. De natuurliefhebbers onder ons kunnen de spectaculaire Gorges de Kakuetta verkennen. Gaat u met het hele gezin op vakantie? Dan is een uitstapje naar de indrukwekkende berg La Rhune absoluut de moeite waard. Met het leuke treintje, Petit train de la Rhune, rijdt u zo deze mooie berg op.
Pau - Pau

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Pau – Pau

Ook aan mooie plaatsen in de omgeving van deze etappe is er geen gebrek. Pyrénées-Atlantiques staat bekend om haar mooie kleine plaatsjes, met witte huizen en rode luiken. Zo behoren uitstapjes naar mooie plaatsjes als Ainhoa, Espelette en La Bastide-Clairence tot de mogelijkheden. Ook het mooie pelgrimsplaatsje Saint-Jean-Pied-de-Port is goed bereikbaar. Uiteraard is ook een wandeling door Pau de moeite waard. Pau is een van de belangrijkste steden in deze streek en staat bekend om haar mooie historische centrum. Hier kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Campings in de omgeving van de etappe Pau – Pau

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here