Etappe 14: Tarbes – Col du Tourmalet

0
502
Tarbes - Col du Tourmalet

Tour de France 2019 etappe 14: Tarbes – Col du Tourmalet

Etappe 14 van de 106e editie van de Tour de France gaat van Tarbes naar de legendarische Col du Tourmalet. Deze etappe belooft een waar spektakel te worden. Dit is een mooie kans voor de klassementsrenners om te laten zien wat zij in huis hebben. Voordat het peloton de Col du Tourmalet voor de kiezen krijgt, moeten zij ook nog de Col du Soulor over fietsen. Vandaag zal al deels duidelijk worden welke renners meedoen om de eindzege en voor wie het nog een hele klus zal worden om de eindstreep in Parijs te halen!

In deze blog zetten wij de mooiste bezienswaardigheden en plaatsen en de leukste campings in de buurt van de etappe TarbesCol du Tourmalet voor u op een rij.
Tarbes - Col du Tourmalet

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Tarbes – Col du Tourmalet

In de omgeving van de etappe TarbesCol du Tourmalet is genoeg te zien en te beleven. Het parcours gaat door het departement Hautes-Pyrenées, een omgeving met veel leuke bezienswaardigheden als het kasteel van Mauvezin en mooie grotten als Gouffre d’Esparros en de grotten van Bétharram. Ook staat deze streek bekend om haar prachtige natuur en vele leuke wandelroutes. Voor natuurliefhebbers en wandelaars is deze omgeving dan ook een ideale vakantiebestemming.
Tarbes  - Col du Tourmalet

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Tarbes – Col du Tourmalet

Ook in de omgeving van deze etappe zijn weer genoeg leuke plaatsen te vinden die meer dan de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren. Zo is de startplaats van vandaag, Tarbes, een stad waar u gerust een middag door heen kunt wandelen zonder dat u uitgekeken raakt. In het mooie centrum zijn talloze leuke winkels en gezellige terrasjes te vinden. Breng u uw vakantie door in deze streek, dan kan een bezoekje aan het bedevaartsoord Lourdes eigenlijk niet ontbreken. Dit wereldberoemde bedevaartsoord wordt jaarlijks door pelgrims over de hele wereld bezocht. Een bezoekje aan Lourdes is een onvergetelijke ervaring!
Tarbes - Col du Tourmalet

Campings in de omgeving van de etappe Tarbes – Col du Tourmalet

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here