Etappe 15: Limoux – Prat d’Albis

0
385
Limoux – Prat d’Albis

Tour de France 2019 etappe 15: Limoux – Prat d’Albis

Etappe 15 van de 106e editie van de Tour de France gaat van Limoux naar Prat d’Albis. Na de beklimming van de Col du Tourmalet in etappe 14 is het de vraag in hoeverre de renners hersteld zijn. Tijdens de etappe van Limoux naar Prat d’Albis moeten zij zich nog een keer opladen, want ook deze bergachtige etappe belooft behoorlijk zwaar te worden!
In deze blog zetten wij de leukste bezienswaardigheden, plaatsen en campings in de omgeving van de etappe Limoux – Prat d’Albis voor u op een rij.
Limoux – Prat d’Albis

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Limoux – Prat d’Albis

De etappe van vandaag gaat grotendeels door het departement Ariège. Dit is een prachtig gebied met vele interessante bezienswaardigheden. Zo zijn er enkele mooie kastelen om te bezichtigen, waaronder het kasteel van Puivert, Montségur, het kasteel van Foix en het kasteel van Roquefixade. Ook zijn er enkele interessante grotten te vinden in deze streek. In de grot van Niaux en de grot van Bédeilhac kunt u mooie rotstekeningen bewonderen. De grot van Mas d’Azil is ook een bijzondere grot. Dit is namelijk de enige grot in Europa waar het mogelijk is om er met de auto doorheen te rijden.

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Limoux – Prat d’Albis

Het departement Ariège kent vele leuke plaatsen. Van prachtige kleinere plaatsjes als het middeleeuwse marktplaatsje Mirepoix en het mooie Saint-Lizier tot aan de grotere plaatsen als Foix en Pamiers. Foix staat onder meer bekend om haar indrukwekkende kasteel, dat hoog boven de plaats uittorent. Ook een bezoekje aan de botanische tuin en de abdij van Saint Volusien in Foix is de moeite waard.

Campings in de omgeving van de etappe Limoux – Prat d’Albis

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here