Etappe 16: Nîmes – Nîmes

0
634

Tour de France 2019 etappe 16: Nîmes – Nîmes

Etappe 16 van de 106e editie van de Tour de France gaat van start in de mooie stad Nîmes. Ook de eindstreep van deze etappe ligt in deze stad. De etappe van vandaag is ongeveer 177 kilometer lang en is bovendien relatief vlak. Dit biedt kansen voor de sprinters in het peloton, mits zij de bergachtige ritten eerder in deze editie van de Tour de France hebben uitgereden. Voor de klassementsrenners lijkt er tijdens deze etappe geen vuiltje aan de lucht. Zij hebben na de rustdag van gisteren een dagje extra relatieve rust.
In deze blog zetten wij de leukste bezienswaardigheden, plaatsen en campings in de omgeving van de etappe NîmesNîmes voor u op een rij.
Nîmes - Nîmes

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Nîmes – Nîmes

Deze etappe gaat door het departement Gard. Dit is een prachtige en veelzijdige streek waar veel te zien en te beleven is. Van mooie kastelen als het Château de Portes, het Fort Saint-André en het kasteel van Beaucaire tot aan een van de meest bekende bezienswaardigheden in Frankrijk: de Pont du Gard. Voor de liefhebbers van bijzondere natuur is een bezoekje aan de bamboetuin van Prafrance bij Anduze meer dan de moeite waard. In de stad Nîmes kunt u zich vergapen aan de Romeinse sporen uit het verleden, zoals de Tour Magne, de tempel van Diana, het Maison Carrée en natuurlijk de arena van Nîmes.
Nîmes - Nîmes

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Nîmes – Nîmes

Ook aan mooie steden en dorpen is er geen gebrek in het departement Gard. Van schilderachtig mooie plaatsjes als Aiguèze en La Roque-sur-Cèze tot aan mooie plaatsen vlak bij zee, zoals Aigues-Mortes en Le Grau-du-Roi. Ook het mooie plaatsje Sommières is erg leuk om te bezoeken. Dit plaatsje ligt ongeveer 22 kilometer van de stad Nîmes en staat bekend om haar prachtige middeleeuwse centrum!

Campings in de omgeving van de etappe Nîmes – Nîmes

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here