Etappe 17: Pont du Gard – Gap

0
501
Pont du Gard - Gap

Tour de France 2019 etappe 17: Pont du Gard – Gap

Etappe 17 van de 106e editie van de Tour de France gaat van start bij de prachtige Pont du Gard: een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het zuiden van Frankrijk. De etappe is 206 kilometer lang en gaat door een licht glooiend landschap. Op negen kilometer van de eindstreep ligt één serieuze beklimming, die van de Col de la Sentinelle. Deze klim is bijna acht kilometer lang. De etappe van vandaag lijkt bijzonder geschikt voor de aanvallende renners.
In deze blog zetten wij de leukste bezienswaardigheden, plaatsen en campings in de omgeving van de etappe Pont du GardGap voor u op een rij.
Pont du Gard - Gap

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Pont du Gard – Gap

Bezienswaardigheden genoeg rondom deze etappe. Allereerst natuurlijk de prachtige Pont du Gard. Dit indrukwekkende bouwwerk staat bekend als een van de best bewaard gebleven Romeinse aquaducten rondom de Middellandse Zee en trekt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers. Ook rijdt het peloton vandaag door de Vaucluse. Een prachtige streek met veel bezienswaardigheden, waaronder het Théâtre Antique d’Orange. Ook rijden de renners in de buurt van Vaison-la-Romaine, waar de prachtige Romeinse opgravingen meer dan de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren.
Pont du Gard - Gap

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Pont du Gard – Gap

In de omgeving van deze etappe zijn vele leuke plaatsen om te bezoeken. Van karakteristieke plaatsjes als Uzès tot aan de grotere plaatsen als Orange, Avignon en Vaison-la-Romaine. Ook de plaats Nyons is erg mooi. In elk van deze plaatsen kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Gap is de finishplaats van vandaag en staat bekend om haar mooie centrum, waar vele leuke winkels en terrasjes te vinden zijn!

Campings in de omgeving van de etappe Pont du Gard – Gap

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here