Etappe 18: Embrun – Valloire

0
587
Embrun - Valloire

Tour de France 2019 etappe 18: Embrun – Valloire

Etappe 18 van de 106e editie van de Tour de France gaat van start bij het plaatsje Embrun, in het departement Hautes-Alpes, in de Provence. Embrun ligt aan het Lac de Serre-Ponçon, een van de grootste kunstmatige meren in Europa. Deze bergachtige etappe zou zomaar eens voor wat belangrijke verschillen in het klassement kunnen zorgen. Zo moeten de renners de Col de Vars, de Col d’Izoard, Col du Lauraret en Col du Galibier over.
In deze blog zetten wij de leukste bezienswaardigheden, plaatsen en campings in de omgeving van de etappe Embrun – Valloire voor u op een rij.
Embrun - Valloire

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Embrun – Valloire

In het departement Hautes-Alpes, waar het grootste wielerspektakel ter wereld vandaag doorheen raast, is genoeg te zien en te beleven. Zo is een uitstapje naar het Lac de Serre-Ponçon leuk voor het hele gezin. Hier kunt u op verschillende locaties kano’s of waterfietsen huren. Ideaal voor tijdens de warme zomerdagen. Een bezoekje aan het indrukwekkende Fort Quayras is leuk voor jong en oud. Vanuit dit hooggelegen fort kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving.
Embrun - Valloire

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Embrun – Valloire

Mooie plaatsen genoeg in het departement Hautes-Alpes. Van piepkleine, afgelegen bergdorpjes tot aan mooie plaatsen als Embrun, waar de etappe start, en Gap, de finishplaats van etappe 17. Ook een bezoekje aan de indrukwekkende vestingplaats Briançon is de moeite waard. Haar oude binnenstad is een waar genot om te verkennen. Hier vindt u talloze leuke winkeltjes en restaurants. In en rondom Briançon zijn bovendien nog indrukwekkende verdedigingswerken uit de rijke geschiedenis van deze plaats te ontdekken!

Campings in de omgeving van de etappe Embrun – Valloire

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here