Etappe 19: Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes

0
470
Saint-Jean-de-Maurienne - Tignes

Tour de France 2019 etappe 19: Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes

Etappe 19 van de 106e editie van de Tour de France gaat van start bij de plaats Saint-Jean-de-Maurienne, in het departement Savoie. Deze bergetappe is 123 kilometer lang. Al vanaf de start begint het klimwerk voor het peloton. Voor de klassementsrenners is het zaak dat zij elkaar niet uit het oog verliezen. Dit is een van de laatste etappes van de Tour de France: dé perfecte gelegenheid om een aanval te doen op een van de podiumplekken.
In deze blog zetten wij de leukste bezienswaardigheden, plaatsen en campings in de omgeving van de etappe Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes voor u op een rij.
Saint-Jean-de-Maurienne - Tignes

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes

De etappe van vandaag gaat door het departement Savoie. Dit departement staat bekend om haar prachtige landschap van uitgestrekte bossen en hoge bergen. Deze streek is dan ook een prima vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers. Ook voor de fietsfanaten onder ons is dit een leuke vakantiebestemming, want er zijn uitdagende beklimmingen genoeg. Zo is onder meer de Col de la Croix-de-Fer een prachtige beklimming. Vanaf de top kunt u genieten van een mooi uitzicht. Doet u het liever wat rustiger aan? Het Lac du Bourget staat bekend als een van de mooiste meren in dit gedeelte van Frankrijk. Aan dit meer ligt ook de prachtige abdij van Hautecombe, die meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren.

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes

In Savoie zijn verschillende leuke plaatsen te vinden, zoals bijvoorbeeld Aix-les-Bains. Deze mooie plaats ligt aan het Lac du Bourget en staat bekend om haar thermale bronnen. Vanwege haar schitterende ligging staat deze plaats ook wel bekend als het ‘Riviera van de Alpen’. Ook een bezoekje aan Chambéry is de moeite waard. In het historische centrum van deze plaats kunt u gerust een dag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen!

Campings in de omgeving van de etappe Saint-Jean-de-Maurienne – Tignes

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here