Etappe 20: Albertville – Val Thorens

0
479
Albertville – Val Thorens

Tour de France 2019 etappe 20: Albertville – Val Thorens

Etappe 20 van de 106e editie van de Tour de France gaat van start in de mooie plaats Albertville. De grote vraag is of de winnaar van deze editie van de Tour de France bij aanvang van deze etappe al bekend is. Deze laatste bergrit in de Tour de France van 2019 is 131 kilometer lang. Mocht de winnaar nog niet bekend zijn, dan belooft deze etappe een waar spektakel te worden. Deze bergetappe is dan namelijk de allerlaatste kans op het behalen van een podiumplaats. Het peloton moet vandaag verschillende cols bedwingen: de Col du Méraillet, Cormet de Roselend, de Côte de Longefoy en de eindklim naar Val Thorens.
In deze blog zetten wij de leukste bezienswaardigheden, plaatsen en campings in de omgeving van de etappe Albertville – Val Thorens voor u op een rij.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Albertville – Val Thorens

Ook in de omgeving van deze laatste bergetappe is genoeg te zien en te beleven. Zo ligt het prachtige Lac d’Annecy niet ver van de startplaats Albertville. Bij dit meer zijn veel leuke uitstapjes te maken, waaronder een bezoekje aan de leuke Gorges du Fier. Ook zijn er in deze streek enkele mooie kastelen om te bezoeken, waaronder het Château de Menthon-Saint-Bernard en het Château de Montrottier.
Albertville - Val Thorens

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Albertville – Val Thorens

In deze streek zijn ook verschillende mooie steden te vinden, waaronder Aix-les-Bains, dat schitterend gelegen is aan het Lac du Bourget, de mooie stad Chambéry en het beeldschone Annecy. Annecy staat ook wel bekend als het Venetië van de Alpen en wanneer u door haar prachtige historische centrum wandelt zal u dat niets verbazen. In deze mooie stad kunt u gerust een dag doorbrengen zonder uitgekeken te raken!

Campings in de omgeving van de etappe Albertville – Val Thorens

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here