Etappe 8: Mâcon – Saint-Étienne

0
495
Mâcon - Saint-Étienne

Tour de France 2019 etappe 8: Mâcon – Saint-Étienne

Etappe 8 van de 106e editie van de Tour de France gaat van Mâcon naar Saint-Étienne. Het is een bergachtige rit over een totale afstand van 199 kilometer. Deze stevige heuvelrit lijkt een mooie kans voor de aanvallers om een gooi te doen naar de dagzege.

In deze blog zetten wij de mooiste bezienswaardigheden en plaatsen en de leukste campings in de buurt van de etappe Mâcon – Saint-Étienne voor u op een rij.

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Mâcon – Saint-Étienne

In de omgeving van de etappe Mâcon – Saint-Étienne is genoeg te zien en te beleven. Zo kan een bezoekje aan de etappe prima gecombineerd worden met een uitstapje naar het prachtige Château de la Roche. Dit is een prachtig kasteel bij het plaatsje Saint-Priest-la-Roche en ligt op een rots in de rivier Loire. Bij de mooie stad Lyon vindt u het antiek theater van Lugdunum. Dit is een bijzonder theater dat dateert uit de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Een bezoekje aan dit theater is dan ook een interessante ervaring.

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Mâcon – Saint-Étienne

Aan mooie plaatsen in de omgeving van deze etappe is er geen gebrek. Zo is de finishplaats van vandaag, Saint-Étienne, erg leuk om te verkennen. Deze plaats staat bekend om haar rijke geschiedenis, wat ook terug te zien is in het mooie historische centrum. In deze stad kunt u gerust enkele dagen doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Ook de eerder genoemde stad Lyon is erg mooi. Ook Lyon staat bekend om haar rijke geschiedenis, die teruggaat tot aan de Romeinse tijd. Met tal van bezienswaardigheden als het antiek theater van Lugdumum en de prachtige basiliek Notre-Dame-de-Fourvière is hier genoeg te zien en te beleven.

Mâcon – Saint-Étienne

Campings in de omgeving van de etappe Mâcon – Saint-Étienne

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here