Etappe 9: Saint-Étienne – Brioude

0
354
Saint-Étienne – Brioude

Tour de France 2019 etappe 9: Saint-Étienne – Brioude

Etappe 9 van de 106e editie van de Tour de France gaat van start op de nationale feestdag van Frankrijk, Quatorze Juillet. De etappe start in de stad Saint-Étienne, dat in etappe 8 nog de finishplaats was. Over een heuvelachtig parcours van 170 kilometer lang finishen de renners in de mooie plaats Brioude. Met de zwaardere etappes in het vooruitzicht zullen de klassementsrenners vooral willen voorkomen dat zij onnodig tijdsverlies lijden.
In deze blog zetten wij de leukste bezienswaardigheden, plaatsen en campings in de omgeving van de etappe Saint-Étienne – Brioude voor u op een rij.
Saint-Étienne – Brioude

Bezienswaardigheden in de omgeving van de etappe Saint-Étienne – Brioude

In de omgeving van de etappe van vandaag is veel te zien en te beleven. Het peloton rijdt voor een groot gedeelte van de etappe door het departement Haute-Loire. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze streek kunt u bijvoorbeeld het indrukwekkende kasteel van Polignac bezoeken. Ook een bezoekje aan de abdij van La Chaise-Dieu, of aan de bijzondere kapel Saint-Michel d’Aiguilhe bij Le Puy-en-Velay is de moeite waard.

Steden en dorpen in de omgeving van de etappe Saint-Étienne – Brioude

In het departement Haute-Loire zijn vele mooie steden en dorpen te vinden. Van kleine, authentieke plaatsjes als Auzon, Lavaudieu en Pradelles tot aan de mooie grotere plaats Le Puy-en-Velay. Le Puy-en-Velay staat onder meer bekend om haar mooie binnenstad en als pleisterplaats op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. In haar prachtige historische centrum met smalle, middeleeuwse straatjes kunt u gerust een middag doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Het is dan ook niet voor niets dat deze plaats volgens de kenners tot de allermooiste plaatsen in de regio Auvergne behoort!

Campings in de omgeving van de etappe Saint-Étienne – Brioude

Wilt u deze etappe bijwonen, of enkele dagen doorbrengen in deze mooie omgeving? Zoek en vind snel een leuke camping in de omgeving via ANWBcamping.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here