Vakantiepark L’Oustal del Carlat

Vakantiepark L’Oustal del Carlat is een prachtig vakantiepark in het departement Ariège. Het vakantiepark ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van de bekende grot van Mas d’Azil, op ongeveer een halfuurtje rijden ten westen van de plaats Pamiers. Vakantiepark L’Oustal del Carlat is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke en veelzijdige vakantie, want in de Ariège is veel te zien en te beleven!

Bezienswaardigheden in de omgeving van vakantiepark L’Oustal del Carlat

Het gebied rondom vakantiepark L’Oustal del Carlat staat bekend om haar prachtige natuur en de vele kastelen en burchten. Zo ligt bijvoorbeeld de wereldberoemde Cité van Carcasonne op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf het vakantiepark. Er zijn echter nog veel meer mooie kastelen te vinden in dit gebied, zoals bijvoorbeeld het kasteel van Foix, het kasteel van Puivert en het kasteel van Montségur. De laatste twee genoemde kastelen behoorden toe aan de Katharen. De Katharen, of Albigenzen, vormden een religieuze groepering tijdens de late middeleeuwen. De Katharen wezen het oude testament af, waardoor zij vervolgd werden door de Rooms-Katholieke kerk. Andere niet te missen bezienswaardigheden in de omgeving van het vakantiepark zijn onder meer de grot van Niaux, het Plateau de Beille, Rivière souterraine de Labouiche, de grot van Lombrives en de grot van Mas d’Azil. De laatstgenoemde grot is de enige grot in Europa waar het mogelijk is om er met de auto doorheen te rijden.
Vakantiepark L'Oustal del Carlat

Over vakantiepark L’Oustal del Carlat

Vakantiepark L’Oustal del Carlat bestaat uit circa 60 vakantiehuizen en ligt aan de rand van een mooi recreatiemeer. Vanuit elk van de vakantiehuizen kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de Pyreneeën. Zoals omschreven is er veel te zien en te beleven in de omgeving van dit vakantiepark. Als u echter een dag geen zin heeft om er op uit te gaan is er ook genoeg te doen op het vakantiepark. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om lekker te zonnen aan de rand van het recreatiemeer. Ook kunt u hier waterfietsen en bootjes huren. Op het vakantiepark is tevens een verwarmd zwembad te vinden. Voor de kinderen is er natuurlijk ook een sportveld en een speeltuin, alsmede een midgetgolfbaan. De vakantiewoningen zijn van alle gemakken voorzien, waaronder wifi en een TV. Wanneer u uw vakantie door wenst te brengen in het schitterende departement Ariège is vakantiepark L’Oustal del Carlat een ideale vakantiebestemming!

Boek nu uw verblijf in dit vakantiepark

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Ariège ook interessant: