Ga direct naar de contentGa direct naar het boekingsformulierGa direct naar de footer

Vakantiehuizen in de Lot

Geniet vanuit uw vakantiehuis in het departement Lot van authentieke Franse plaatsen met historisch erfgoed. Bijvoorbeeld Souillac, de bastides Duravel en Montcabrier, en de Middeleeuwse stadjes Capdenac-le-Haut, Martel, Gourdon, Cardaillac en het religieuze Rocamadour.

Cultuur vanuit je vakantiewoning in de Lot

Behorend tot de mooiste dorpen van Frankrijk zijn Carennac aan de rivier de Dordogne met huizen uit de renaissance en Loubressac. Maak vanuit Saint-Cirq-Lapopie een autorit via Bouziès naar Arcambal. Bijzonder is ook Capdenac-le-Haut, de zetel van Julius Caesar tijdens zijn laatste strijd tegen de Galliërs. ’s Zomers staan Saint-Céré en Assier in het teken van muziekfestivals.

Natuur rondom je gite in de Lot

Uw vakantiewoning is dicht bij het regionaal natuurpark Causses du Quercy: het beslaat bijna een derde van de Lot. U kunt er heerlijk wandelen, fietsen en paardrijden door de vlaktes en graslanden met eiken en veel soorten orchideeën. Maak ook tochtjes door de bossen en heuvels van de streken Ségala, Quercy blanc en Bouriane, bijvoorbeeld bij Vayrac en Limogne-en-Quercy. Onderweg ziet u oude molens en duiventillen, onder meer bij Autoire tussen Figeac en Gramat. Of loop een stuk van Le Puy, de populairste pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Uitstapjes met kinderen in de Lot

Ga terug in de tijd met de oude spoorlijn Chemin de Fer du Haut Quercy door de vallei van de Dordogne of bezoek de dierentuin Ecoparc du Rocher des Aigles met 400 vogels en het Forêt des Singes met 130 bavianen. Ook rivieren zijn in de buurt van uw vakantiehuis in de Lot. Zo kunt u kanoën, kajakken en vissen op de Vert, Dordogne, Vers en Célé. Cahors en Saint-Cirq-Lapopie zijn startpunten voor boottochten over de Lot.

Keuken van de Lot

Maak in uw vakantiehuis streekgerechten klaar met de lokale ingrediënten truffels (waaronder de zwarte truffel uit Lalbenque), meloen en saffraan. Proef de gevulde groene kool (chou farci) en het lamsgerecht daube d’agneau met een glas Cahors. Gevolgd door de blauwe kaas Bleu des Causses of de geitenkaas Cabécou uit Rocamadour en het dessert met appel ‘pescajoune’.